Voltena – Zaanstad D1

Op de zonnige zaterdag van 7 april mochten wij het gaan opnemen tegen de huidige nummer 1 in onze competitie; Voltena uit Nieuwendijk. Onze assistent-coach Daniel was na het kampioenschap van D4 op vrijdag ook met ons mee om ons te ondersteunen. Eenmaal aangekomen hebben we een hapje en een drankje gedaan in de kantine en gaf Patrick ons een whiteboard mee om in de kleedkamer alle belangrijke wedstrijdzaken op te zetten. Zogezegd zo gedaan, omgekleed en klaar om te strijden tegen Voltena.
De eerste set begon Voltena erg sterk, met een goede servicedruk en harde aanvallen konden wij niet in ons spel komen. Deze set ging erg snel en verloren we met 25-9..
Terugdenkend aan de vorige wedstrijd die we speelden tegen Spaarnestad, waar we de eerste set ook dik verloren, wisten we dat we beter konden. De tweede set was de pass weer onder controle, waardoor er lange rally’s ontstonden. Helaas maakte Voltena weinig fouten en trok vaker aan het langste eind waardoor we deze set met 25-18 verloren.
De derde set had Voltena een erg goede service, met onder andere een serie van in totaal 13 punten, hier kwamen we niet uit en verloren deze set ook. De vierde set bleven we vechten, we gingen lang gelijk op, maar door het goede spel van de spelverdeelster waren er aanvallen waar geen antwoord op hadden. Voltena won de wedstrijd met 4-0.
Wat ons betreft mogen zij met hun sterke spel de toekomstige kampioen worden.

Het is nu een nek aan nek race om te vechten tegen PD en degradatie. Met nog 2 superbelangrijke wedstrijden voor de boeg hebben we al jullie steun keihard nodig! Kom allemaal volgende week zaterdag 14 April ons om 17.30 aanmoedigen en neem al je vrienden, kennissen en trommels mee naar de Koog! We spelen dan onze laatste thuiswedstrijd tegen Peelpush, op dit moment (met een wedstrijd minder) de nummer 11 op de ranglijst. Be there!

Fiona

Foto’s: Eric Visch