Vertrouwenscontactpersonen stellen zich voor

Natuurlijk vinden wij het als vereniging belangrijk dat iedereen bij ons op een veilige manier kan sporten. In de #zaanstad2020 projectgroep ‘de veilige sportomgeving’ werken onze vertrouwenscontactpersonen Jirrin Schut en Jos Blakenburg daar samen met anderen hard aan. In dit bericht krijgen Jirrin en Jos een gezicht, zodat iedereen weet wie ze zijn. Zit je ergens mee of wil je iets kwijt: stuur een email naar Jirrin en Jos via vcp@vvzaanstad.nl. Ze zullen dan snel contact met je opnemen.

Ik ben Jos Blakenburg. Ik speel al volleybal vanaf mijn 14de en thans in het “krasse knarren” team van heren 5. Ruim 32 jaar ben ik inmiddels huisarts in Assendelft. Ik ben vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen de vereniging. Wat dat precies inhoudt kun je hieronder lezen. Als huisarts ben ik wat zuinig op mijn geheime mobiele nummer, maar via de mail ben ik makkelijk bereikbaar!

Mijn naam is Jirrin Schut en ik speel sinds mijn 16e met veel plezier in dames-1. In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp in het VU Medisch Centrum. Per 2018 ben ik aangewezen als tweede vertrouwenspersoon binnen de vereniging. Ik ben zowel telefonisch als via de mail laagdrempelig bereikbaar. Dus heb je vragen of zit je ergens mee, mail gerust of bel me op (06)20900984

Wat doen wij als vertrouwenscontactpersonen ?

• Hij/zij kan je helpen als je op een seksuele of andere manier wordt lastig gevallen.
  • Hij/zij kan je adviseren hoe je het best met je klacht om kan gaan en weet waar je terecht kunt.
  • Hij/zij adviseert het bestuur bij het creëren van een veilig sportklimaat.