head1

Toch één punt tegen koploper Sliedrecht

Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen Sliedrecht, welke op dat moment op een gedeelde eerste plek stond. 

We begonnen met Masja, Lara, Bente, Lisa, Jirrin, Mirjam en Kayleigh in de basis. De eerste set hadden we moeite om langs de sterke blokkering te komen. De passing lag een stuk beter dan vorige week maar was niet altijd goed genoeg om het spel goed te kunnen verdelen. Dit had als resultaat dat Sliedrecht altijd met een hoog tweeblok bij de aanvaller opgesteld stond. Daarnaast stond hun verdediging sterk opgesteld en hadden ze erg veel. De eerste set ging dan ook ruim verloren met 12-25.

De tweede set was het tijd om het roer om te gooien en er werd daarom flink gewisseld. Fiona kwam erin voor Mirjam, Tessa voor Kayleigh en Rosa voor Lisa. De tweede set lukte het om meer druk uit te oefenen op Sliedrecht. Er werden leuke really’s gespeeld en er werd hard gewerkt voor ieder punt. Doordat er meer druk op Sliedrecht kwam te staan gingen ze iets meer eigen fouten maken, wat uiteindelijk door het harde werken aan onze kant werd beloond met een 25-20 overwinning.

Vasthouden dit gevoel en door naar de volgende set! Helaas maakten we de derde set iets meer eigen foutjes en kon Sliedrecht weer meer druk uitoefenen. Giulia kwam een paar rondjes achterin het veld versterken om Sliedrecht meer druk op te leggen in de service. Helaas konden we het gevoel uit de 2e set niet vasthouden en ging de set verloren met 20-25.

De vierde set kon je merken dat de koek op was. Er werd minder goed gepasst en verdedigd en het lukte ons niet om de bal op de grond te krijgen bij Sliedrecht.  De set ging dan ook snel voorbij en we verloren met 13-25. Ik denk dat we op dit punt blij mogen zijn met een puntje maar het is ons helaas nog steeds niet gelukt om ons niveau te behalen en vast te houden. Het zit er absoluut wel in, we blijven er dan ook hard voor werken om iedere keer weer een stukje beter te worden. A.s. zaterdag spelen we in Gouda tegen Vollingo, een oude bekende uit onze tijd in de 2e divisie. We zullen er a.s. zaterdag weer hard voor vechten en er alles aan doen om terug te komen op ons eigen niveau. Mochten jullie a.s. zaterdag tijd hebben om ons te komen aanmoedigen dan zijn jullie uiteraard van harte welkom, we kunnen jullie steun goed gebruiken!

#4 Gr. Kayleigh

Foto’s: Eric Visch

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU