Spannende Super Saturday bij Zaanstad

Het is weer tijd voor Super Saturday. Zaterdag 3 februari komen vele Zaanstadteams in actie. De eerste wedstrijden starten zoals gewoonlijk op vrijdagavond om 19.15 uur. Zaterdagochtend 9.00 uur gaat Super Saturday van start met jeugdwedstrijden. Om 17.30 uur komt Dames 1 in actie tegen een tegenstander uit de top 4 van de 1e divisie: Ledub. Heren 1 gaat vervolgens om 19.30 uur vechten voor de veilige zevende plaats tegen de nummer twee, Seesing Personeel Orion.

Het weekend wordt vrijdagavond om 19.15 uur afgetrapt met drie wedstrijden: Dames 3 speelt tegen SVU D2, Dames 6 komt in actie tegen Madjoe D8 en Heren 6 gaat de strijd aan met sv Rood-Wit Zaanstad H2. Daarna is het de beurt aan Dames 5, Heren 4 en Heren 5. Zaterdagochtend gaan we verder, met om 9.00 uur jeugdwedstrijden van MC2, MC3, MC4 en MA2. Daarna, om 11.00 uur spelen JC1, MC1 en MA1. Voor MA1 is het de eerste thuiswedstrijd in de Topklasse. De laatste jeugdwedstrijden zijn die van JA1 en MB1 die starten om 13.00 uur. Tegelijk speelt Dames 4 tegen Move D3 en hoopt weer een stap richting het kampioenschap te doen.

Vanaf 15.30 uur komen de divisieteams in actie. Eerst is het de beurt aan Dames 2 en Heren 2. Dames mag aantreden tegen Inter Rijswijk D1. Het Rijswijkse team gaat ruim aan kop in de 2e divisie, terwijl Zaanstad D2 de laatste plaats bezet. Heren 2 speelt tegen VC Voerendaal H1, dat op dit moment de derde plek bezet in de 1e divisie. Na Heren 2 is het de beurt aan Heren 3. Heren 3 staat laatste en kan alle punten goed gebruiken. Het gaat om 17.30 uur de strijd aan met de nummer 11, Gemini-Kangoeroes H1.

Om 17.30 uur komt ook Dames 1 in actie. Na de zwaarbevochten maar heerlijke overwinning tegen Stravoc in Stramproy zitten de Limburgse uitwedstrijden voor de Zaanse dames erop. Zaterdag komt Ledub, uit het Noord-Brabantse Budel, op bezoek. Met een gedeelde vierde plaats weer één van de toppers uit de 1e divisie B. Met de eerdere ervaringen met tegenstanders uit het linker rijtje in ons achterhoofd, belooft ook deze wedstrijd weer een spektakel te worden waarbij er punten in Zaanstad blijven. Met druk, goed spel en het ‘stapje beter’ willen de dames revanche nemen op de 4-0 verloren uitwedstrijd. Helaas moeten zij dit doen zonder aanvoerster en midden Bente van der Peet, die in de vijfde set van de vorige wedstrijd met een kuitblessure uitviel. Na het uitvallen van Bente toonde het team veerkracht en overtuiging om de set en daarmee de wedstrijd te winnen. Dat zullen zij ook zaterdag laten zien met een nieuw maar bekend gezicht in het team: Irene Brouwer zal het team op het midden komen versterken.

Na de mooie uitoverwinning tegen Rijswijk rest Heren 1 nog twee uitdagingen voordat de reguliere competitie er op zit. Zaterdag wacht de nummer twee, volgende week de nummer drie. Heren 1 zal zaterdag tegen Orion er alles aan doen om te stunten, maar dat zal niet zomaar gaan. Tijdens de uitwedstrijd konden de Zaanse mannen op de toppen van hun kunnen anderhalve set mee met de snelheid van Orion. Zaterdag gaan ze ervoor om dit twee sets te kunnen doen en zo belangrijke punten te pakken om op de ‘veilige’ zevende plek te blijven. Met aan de kant van Orion twee ex-Zaanstadspelers, Tom Buijs en Erik van der Schaaf, belooft dit een interessante en spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd van Heren 1 start om 19.30 uur in de Topsporthal. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.

Het volledige programma is vinden op de website van de NEVOBO

(bericht: VV Zaanstad / foto: Eric Visch)