head1

Sandor Rieuwers nieuwe trainer van Zaanstad

Vanaf het seizoen 2018-2019 zal Sandor Rieuwers aan het roer staan van het eerste herenteam van Zaanstad. Rieuwers volgt daarmee Vincent Pirovano op als trainer-coach van het vlaggenschip van Zaanstad.

Sandor Rieuwers keert met zijn overstap van Compaen naar Zaanstad terug als trainer in de eredivisie. Lange tijd geleden was hij ook al actief in eredivisie als coach bij Vrevok en Delta Lloyd/AMVJ. De afgelopen jaren heeft hij het eerste herenteam van Compaen mogen leiden in de topdivisie en dat heeft hij met verve gedaan. Veel jonge spelers zijn onder zijn leiding doorgebroken en hij was altijd zeer betrokken bij jong talent. Twee weken geleden nog leidde hij de A-jongens van Compaen naar de tweede plaats op het Nederlands Open Jeugdkampioenschap. Rieuwers: “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt bij Compaen. Het is voor mij nu prachtig om weer de stap terug te kunnen maken en trainer te worden bij een eredivisieteam.”

Het heeft even geduurd voordat er een opvolger was gevonden nadat Pirovano zijn afscheid aankondigde in januari. Voorzitter Harmannus Kruizinga van de Stichting Topvolleybal Zaanstad: “We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Er is eerst een uitgebreide profielschets gemaakt en hebben met meerdere kandidaten gesproken. Sandor kwam daarin voor ons als beste uit de bus. Zijn  kwaliteit om jong talent op te leiden, past goed bij de doelstelling van Zaanstad om door het opleiden vanuit jeugd een stabiel eredivisieteam te vormen.”

Zaanstad is dan ook zeer content met de aanstelling van Rieuwers als trainer-coach voor volgend seizoen en wenst Sandor veel succes toe.

(persbericht: vv zaanstad; foto: eric visch)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU