Rabobank Zaanstreek wedstrijdsponsor

Dit weekend speelt VV Zaanstad heren-1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Advisie/SSS met als wedstrijdsponsor onze hoofdsponsor Rabobank Zaanstreek. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdagavond 13 oktober in Topsportcentrum De Koog. Over het hoe en waarom van sponsoring door Rabobank vertelt Ariënne Kooter, directievoorzitter Rabobank Zaanstreek:

“De Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. Een vereniging zoals Stichting Topvolleybal Zaanstad verbindt mensen door alle lagen en leeftijden met elkaar en draagt hiermee bij aan een meer tolerante samenleving en aan meer sociale cohesie. Rabobank Zaanstreek is al enkele jaren trotse sponsor van Stichting Topvolleybal Zaanstad en de samenwerking verloopt uitstekend. We sponsoren niet alleen met geld, maar ook met kennis en expertise. Aan een vereniging en hun achterban stellen we ons netwerk beschikbaar om te helpen bij hun uitdagingen.

De Rabobank voelt zich sterk verbonden met haar klanten en leden en daarmee ook met de toekomst van Nederland. “Gaat het goed met onze klanten, dan gaat het ook goed met ons.” Als coöperatieve bank levert de Rabobank een gerichte bijdrage aan duurzame welvaart en welzijn in Nederland. Door te kiezen voor sport en cultuur vult Rabobank dit naadloos in, maakt de merkbelofte concreet en levert tastbare bewijsvoering voor de positionering van de Rabobank. Het hart van de Rabobank wordt gevormd door de lokale activiteiten. Verenigingen en stichtingen zijn ook lokaal georganiseerd. De huidige sponsoring bestaat voor ruim 80% aan ondersteuning van verenigingen en stichtingen (sport en cultuur)

Het partnership van NOC*NSF is een overkoepelend sponsorship, om de Rabobank als bank van de sport te positioneren. De Rabobank vindt het belangrijk om zowel de top als de breedte te ondersteunen. Middels het partnership met NOC*NSF wordt de totale sportkolom ondersteund, waardoor de Rabobank zich als maatschappelijk betrokken kan positioneren. Cultuursponsoring biedt eveneens uitstekende mogelijkheden om de maatschappelijke betrokkenheid van de Rabobank te tonen. Partijen binnen cultuursponsoring zijn bij uitstek organisaties waar begrippen als creativiteit en vernieuwing hoog in het vaandel staan. De Rabobank steunt de ontwikkeling en het behoud van het Nederlands cultureel erfgoed en bevordert de toegankelijkheid van dit erfgoed voor zoveel mogelijk doelgroepen.

Rabobank Zaanstreek vult de landelijke sponsoring aan met lokale sponsoring en kijkt onder andere naar de sporten die in een bepaalde kern belangrijk zijn. In Zaandam is dat onder andere Stichting Topvolleybal Zaanstad. Onze sponsoring spreiden we over de diverse kernen in de Zaanstreek en over diverse sporten. ‘Samen de sport verder brengen’ is de creatieve invulling van onze prominente rol bij de door ons gesponsorde sporten. Met de manier waarop wij sporten ondersteunen, helpen we succes mogelijk maken. Wij geloven dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom staat Rabobank niet alleen aan de finish bij succes, maar zijn we er al bij de start. Dat doen we niet eenmalig, maar structureel. Pas dan komt een sport verder.”

b-rabo