head1

Merkala Zaanstad dames-1: nieuw team met oude bekenden

Na een lastig seizoen voor de hoogste damesteams van VV Zaanstad, waarin d1 zich op de laatste competitiedag veilig wist te spelen in de 1e divisie en d2 degradeerde uit de 2e divisie was het zaak om de teams ‘op te frissen’. Een betere doorstroming omhoog en omlaag was al eerder ten doel gesteld in het kader van #zaanstad2020 en hiermee zijn de tc en de nieuwe trainers aan de slag gegaan.

Bij dames 1 stopten enkele speelsters en gaven anderen aan open te staan voor een stapje terug. De speelsters die blijven zijn Lara Visch, Bente van der Peet, Lisa Hagemeijer, Jirrin Schut en Fiona van Diepen. Voor de verdere invulling van het team is als eerste gekeken binnen de eigen vereniging. Uit dames twee komen daardoor Inge Oudejans en Bente Broekema. Bente speelt al haar hele carrière bij Zaanstad en trainde en speelde al zo nu en dan mee met d1. Inge kwam twee jaar geleden over van Croonenburg en ontwikkelde zich met hard werken door in d2, om nu de stap naar het eerste te maken.

Daarbij komen er enkele nieuwelingen, die eigenlijk oude bekenden zijn. Luke Schut bracht haar jeugd door bij Zaanstad en kwam tot dames 2, waarna ze verhuisde naar Utrecht en achtereenvolgens bij VCV en Taurus speelde. Ze komt nu weer dichter bij de Zaanstreek wonen, dus een terugkeer naar Zaanstad waar zij samen gaat spelen met haar zus is logisch. Een teamgenoot van Luke uit de Zaanstad jeugd is Kyra Brandt. Zij vertrok enkele jaren geleden naar Compaen en speelde de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten. Ze heeft zich ontwikkeld tot een zeer kundige spelverdeelster en vormt daardoor een hele belangrijke aanvulling. Op de diagonaal keert Sarah Daalderop terug. Zij speelde afgelopen jaar bij US in de topdivisie, maar komt nu gelukkig weer terug bij Zaanstad. Op het midden heeft dit team volgend jaar weer de beschikking over Irene Brouwer, die zich afgelopen jaar heel fanatiek op een andere sport heeft gericht, maar het volleybal toch teveel miste.

De enige echte nieuweling is Femke de Joode. Alhoewel, helemaal nieuw is ze niet, want ze liep afgelopen jaar stage bij Zaanstad en organiseerde in dat verband het School Stars project. Femke werd opgeleid bij PDK Huizen en maakte afgelopen jaar de overstap naar Taurus. Helaas kende dat team een vervelend jaar, wat voor Femke de reden om een andere club te zoeken. Door de reeds opgedane contacten binnen Zaanstad was de keuze snel gemaakt.

En … het team zal komend seizoen doorgaan onder de naam Merkala Zaanstad. Ook hier is er eigenlijk sprake van een oude bekende: A-Sport, de sponsor van de afgelopen drie seizoenen, is opgegaan in Merkala, online groothandel voor professionals en particulieren in (sport) medische producten. Net als de Zaanstad dames heeft Merkala kwaliteit hoog in het vaandel staan.

In het komende seizoen zal de selectie onder leiding staan van Vincent Pirovano met Daniël Hoonhout – speler van Zaanstad h1 – als zijn assistent. Vincent loopt al een paar jaar rond bij Zaanstad en kent ook als beachtrainer al veel van de meiden.

Trainers en TC zijn zeer tevreden met deze selectie. Het is een jonger team dan vorig jaar, maar enkele nieuwe speelsters brengen wel ervaring op een hoger niveau mee. Er zit veel talent in deze groep, dus de komende jaren is een groei mogelijk. Het is mooi dat speelsters niet zomaar overal vandaan komen, maar in de meeste gevallen een binding met de Zaanstreek hebben. Daar kan op worden voortgebouwd.

(bericht: vv zaanstad; foto: eric visch)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU