Een lange NOJK dag …

Op zaterdag 6 januari was het dan zover: de eerste ronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen ging van start. Zes teams gingen al vroeg op pad naar Julianadorp (MA) Tuitjehoorn (JA en MB), Den Haag (MC) en Houten (MCMV en JCMV). Jongens-B waren vrij en sowieso dus al geplaatst voor de halve finale.

Om 9.45 gingen de eerste wedstrijden van start in de verschillende sporthallen En wat een lange dag werd het voor de jeugd, de coaches en de ouders … Na de poule wedstrijden stonden bijna alle teams op een plek om de kruisfinales voor een plek in de halve finale te mogen spelen. Alleen MB haalde dat nét niet: drie ploegen eindigden gelijk en de meiden-B hadden net niet genoeg punten. Meiden A wonnen uiteindelijk als enige hun kruisfinale en plaatsten zich dus voor de halve finale. De andere teams ( MCMV, JCMV, MC en JA) haalden het niet, waarbij in elk geval bij JA wel het gevoel was dat er meer in gezeten had. Jammer voor de niet geplaatste teams, volgend jaar misschien net wel aan de goede kant en MA en JB heel veel succes op 17 februari.

Foto’s vanuit met name Julianadorp en Tuitjehoorn kijken? Ga naar
www.facebook.com/media/set/?set=oa.1942235982762705&type=3

(bericht VV Zaanstad; foto’s: Eric Visch, en aangeleverd door diverse mensen)