head1

Joris Berkhout in Oranje-selectie

De 18 jaar jonge spelverdeler van Zaanstad  Joris Berkhout is door bondscoach Gido Vermeulen uitgenodigd voor de wintertrainingen van het Nederlands Volleybalteam. Wat goed is komt snel en dat is zeker van toepassing bij Joris.

Twee jaar geleden speelde hij nog promotieklasse bij Dinto als passer-loper. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar het opleidingsteam Zaanstad-heren-2. Daar werd hij onder trainer/coach Marc Donker omgevormd tot spelverdeler en maakte hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht, toen nog spelend in de topdivisie. En dit jaar speelt hij volledig in het eerste team van Zaanstad en verzorgt hij samen met Ferdy Wever de spelverdeling in de eredivisie. Regelmatig begint hij in de basis en in andere wedstrijden laat hij het spelbeeld kantelen als invaller.

Inmiddels is Joris dus ook opgevallen bij de bondscoach Gido Vermeulen. Vanaf  8 januari zal hij gedurende vijf maandagen deelnemen aan de wintertrainingen van het Nederlands Herenteam  op Papendal. Als Zaanstad zijn we daar best trots op en wensen Joris veel mooie leermomenten toe!

(bericht: VV Zaanstad; foto: eric visch)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU