Even voorstellen: werkgroep ‘veilige sportomgeving’ #Zaanstad2020

‘Natuurlijk willen we een veilige sportomgeving zijn!’

VV Zaanstad zijn we met zijn allen en natuurlijk willen we een vereniging zijn waarin iedereen zich prettig voelt. Om deze doelstelling kracht bij te zetten is in het kader van #zaanstad2020 de projectgroep ‘de veilige sportomgeving’ van start gegaan. Intentie van de projectgroep is naast het maken van heldere richtlijnen en afspraken, met name de eigen verantwoordelijkheid van de leden aanspreken. Op die manier ‘bewaken’ wij met iedereen samen een positieve Zaanstad-cultuur.

De projectgroep is in oktober en november twee keer bij elkaar geweest.
Uit de eerste bijeenkomsten zijn een aantal thema’s naar voren gekomen die in de komende tijd uitgewerkt zullen worden:

– Seksuele intimidatie
– Pesten
– Sportief coachen
– Sportief publiek
– Discriminatie
– Omgang met alcohol

De projectgroep ‘de veilige sportomgeving’ bestaat uit Ingerlise Kooijman (D1, jeugdcommissielid), Jos Blakenburg (H5, vertrouwenspersoon), Daniël Hoonhout (H1, trainer D4, hulptrainer D1), Wim van der Weide (zitvolleybal, bestuurslid) en Eric Visch (communicatieadviseur). De komende maanden zullen we nader invulling geven aan de genoemde thema’s en een zo groot mogelijk draagvlak proberen te creëren. Een veilige sportomgeving bij Zaanstad maken we namelijk met zijn allen!