Drukke week voor Dames 3

Dames 3 had vanaf vrijdag 3 november een zware week qua wedstrijden voor de boeg.

Vrijdag 3 november speelden wij thuis tegen atalante, mylena was afwezig vanwege werk, amber stond op de ski’s, en iris is aan het herstellen van een operatie, dus we hadden wat invallers nodig. Gelukkig waren Sandra en Denise uit D4 bereid om ons te helpen en Merel uit de Meisjes A.

Met veel wilskracht en pieken en dalen begonnen we aan deze wedstrijd, we wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden omdat de hele competitie dicht bij elkaar ligt. Elk team is aan elkaar gewaagd. We wisten dat als wij de service goed zouden houden dat we de tegenstander goed onder druk konden zetten, de eerste set werd dan ook gewonnen met 25-18.

Dan de tweede set, we moesten ervoor zorgen dat we het gewonnen enthousiaste gevoel vast zouden houden. Dat ging lekker en de wisselspeelsters hielpen ons met liedjes zingen. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-17.

Dan de derde set, bij ons meestal de zwaarste set omdat we dan wat moe beginnen te worden en beginnen in te kakken, gelukkig wisten we nog enthousiast te blijven en lekker te spelen maar we maakten het wel wat spannender en lieten atalante in de wedstrijd komen, we lieten hen meer punten scoren en bij ons kwamen er steeds meer service fouten. We wisten gelukkig wel aan het langste eind te trekken en wonnen deze set met 25-22.

De vierde set, je weet dat je 3-0 voor staat en dan wil je voor de 4-0 gaan, dat was ons doel. Eindelijk een keer 5 punten pakken. We merkten al snel dat het enthousiasme minder werd, wij zelf meer fouten begonnen te maken en dat we echt heel hard moesten werken en vechten als we deze set wilden winnen. Helaas trok atalante deze set aan het langste eind en verloren we deze set met 23-25.

Alsnog 3-1 winst voor ons en 4 punten in de pocket!

Vervolgens speelden we maandag een oefenwedstrijd tegen dames 4, zij konden namelijk 3 weken achter elkaar niet op woensdag trainen eerst door de wedstrijden van h1 en afgelopen week omdat zij zelf op woensdag moesten spelen. We waren met een klein groepje om de oefenwedstrijd te spelen maar we gingen ervoor. We kregen 2 opdrachten: van linksachter serveren en putjesballen. Dat lukte aardig goed maar toch won D4 deze oefenwedstrijd.

Vervolgens hadden wij dinsdag 7 november weer een competitiewedstrijd in Amsterdam. Met Mylena, Amber en Iris afwezig, deed Elisah uit de MA mee en Sandra, Larissa en Denise uit D4. Over deze wedstrijd ga ik niet heel veel zeggen, het was niet onze beste wedstrijd, veel service fouten, de pass lag niet lekker. Toch hebben we nog een setje kunnen pakken maar we verloren deze wedstrijd met 3-1 van xenon.

Donderdag hadden wij weer trainen maar omdat het voor zoveel mensen een zware week was qua wedstrijden kwamen er van 2 teams 7 mensen trainen. Toch hebben we lekker getraind en zo begonnen wij vol goede moed aan de wedstrijd van vrijdag 10 november.

Gelukkig mochten wij weer naar Amsterdam waar wij 9 van de 10 wedstrijden uitwedstrijden spelen. Amber stond helaas nog op de ski’s dus daarvoor in de plaats hadden wij Elisah al geregeld. Mylena is op vakantie dus daarvoor hadden wij Jet geregeld, en voor Iris hadden wij gelukkig Merel die graag bij ons wilde invallen. Vrijdagochtend kregen wij helaas te horen dat Demi met een goeie griep op bed lag. Dat betekende dus dat onze passerlopers en onze dia alles moesten spelen!

Vol goede moed en enthousiasme begonnen wij aan deze wedstrijd. We moesten even inkomen waardoor we begonnen met een achterstand, gelukkig mocht Elisah toen serveren en zorgde voor een gelijke stand, vanaf dat punt hielden we het vast. Onze passerlopers hadden last van een gigantisch groot blok tegenover zich, maar ze wisten toch punten te scoren. Romy stond lekker aan te vallen op de diagonaal en de pass van Puk kwam lekker in mijn handjes, zo wonnen wij deze set met 22-25.

De tweede set gingen we door met ons enthousiasme en iedereen zat lekker in de wedstrijd. We bleven scoren en met de servicedruk van ons wist Armixtos geen raad, waardoor wij deze set wonnen met 16-25.

Dan de derde set, we gingen allemaal wat minder spelen, mijn setjes kwamen niet meer en ik maakte plaats voor Merel. Tevergeefs, we wisten geen punt meer te scoren, de service ging uit of in het net, en zo verloren wij deze set met 25-14.

Geen probleem. We begonnen in de vierde set gewoon opnieuw en we gingen voor de 3-1 winst. Iedereen kwam ook van zijn eigen onbewoonde eilandje af en kwam gezellig weer met elkaar op 1 eiland en zo begonnen we weer als team te spelen. Aan de zijkant schreeuwden we de longen uit ons lijf en iedereen begon weer lekker te spelen. De pass kwam weer lekker in de handjes van Merel, zo konden de aanvallers weer lekker door het blok rammen en wonnen we deze set met 25-21.

Weer een 3-1 winst voor D3, hebben nu wel 1 tot 2 wedstrijden meer gespeeld dan de rest maar we zijn tijdelijk van plaats 9 naar 3 gegaan en zo gaan wij met vol goede moed en enthousiasme naar onze volgende wedstrijd toe werken op vrijdag 17 November thuis in de koog.

Dus tot dan!!

Groetjes Nynke