Dela Eredivisie Beachvolleybal op 7 en 8 juli in Zaandam

De Dela Eredivisie Beachvolleybal strijkt op 7 en 8 juli neer in Zaandam. In de eredivisie beachvolleybal strijden wekelijks de 12 hoogst geplaatste mannen- en vrouwenteams tegen elkaar in een twee dagen durend toernooi. Dit toernooi wordt ieder weekend in een andere stad in Nederland gespeeld. Voor het eerst in de geschiedenis komt de tour naar Zaandam.

De hoofdlocatie van het toernooi is op de Rozengracht. Vanaf maandag 2 juli komt daar een klein beachstadion te liggen. Van dinsdag tot en met vrijdag worden daar beachvolleybalactiviteiten georganiseerd voor scholen en verenigingen. Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de topspelers om te laten zien wat zij kunnen.

Als nevenlocatie wordt het beachvolleybalcomplex van Beachvolleybal Vereniging Silicium gebruikt. Gedurende het eredivisietoernooi zijn daar twee velden professioneel ingericht om de overige wedstrijden te spelen. Wekelijks zijn meerdere beachduo’s van Silicium actief in de eredivisie en bij het toernooi in Zaandam zal dat ook het geval zijn. Marly Bak en Esther Dijkstra zijn er zeker bij, zij hebben nog geen eredivisietoernooi gemist dit jaar. Kjeld Broekema stond dit seizoen al een keer in de finale van de eredivisie met zijn vaste partner Erik van der Schaaf. Deze laatste ontbreekt helaas in Zaandam, maar Kjeld zal Silicium vertegenwoordigen met gelegenheidspartner Michiel Ahyi. Verder hopen we dat Fiona van Diepen en Iris Reinders genoeg punten hebben om deel te nemen.

Naast de Nederlandse beachvolleybaltop is er kans dat er buitenlandse deelnemers zijn. In de week na 8 juli vindt namelijk het EK beachvolleybal plaats in Nederland en mogelijk zijn er nog buitenlandse deelnemers die de eredivisie als een opwarmer voor het EK beschouwen.

Alles bij elkaar genoeg reden om een kijkje te komen nemen bij dit spektakel. Op zaterdag worden de poulewedstrijden gespeeld op de Rozengracht en het beachcomplex van Silicium van 10 uur tot 20 uur. Op zondag vinden de kwartfinales tot en met de finales plaats. Om 9 uur wordt er dan gestart op beide locaties en vanaf 13 uur zijn de wedstrijden om de podiumplaatsen allemaal te zien op de Rozengracht.

Meer informatie en uitslagen? Kijk op www.eredivisiebeach.nl/zaanstad

Zelf beachvolleyballen op de Rozengracht in het centrum van Zaandam? Grijp je kans op woensdagavond 4 juli  mogen wij als VVZaanstad gebruik maken van deze velden.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 – 19:00 Clinic CMV
18:00 – 19:30 3-3 Jeugdtoernooi
19:30 – 22:00 3-3 Senioren

Meer weten of deelnemen? Stel snel je team samen en meld je aan via: lara_visch@hotmail.com.  Inschrijving is gratis en let op VOL=VOL!

Zin in een Beachparty? Op zaterdag 7 juli 2018, organiseren de Volleybal Verenigingen Zaanstad, Clam Dycke en The Setfighters na de Eredivisie wedstrijden op de Rozengracht in Zaandam een spetterend feest. Er zijn beachvelden om een leuk potje beachvolleybal te spelen, er is muziek, er zijn drankjes, wat wil je nog meer. Kom gezellig kijken naar het Eredivisie Beachvolleybal op zaterdag en vier na afloop het feestje mee!

(bericht: vv zaanstad / silicium; foto: eric visch)