Dames 4 goed op dreef

Woensdag 8 november mocht dames 4 weer aantreden. Tot nu toe hebben we alle wedstrijden gewonnen! We gaan lekker dus. In het drukke Amsterdam troffen wij woensdag Albatros dames 1. Op de ranglijst stonden zij 8e en wij 1e, moet kunnen toch? Na een wat rommelige start van de avond waarbij wij keurig om 18:30 omgekleed in de hal stonden, (de wedstrijd startte om 19:00) bleek dat de zaalvoetbal tot 19:00 in de hal zat en we daarna pas konden beginnen met de warming up. Jammer dat dit niet vooraf doorgegeven was aangezien veel van ons moesten haasten vanaf werk naar huis en naar de sporthal. Toch begonnen we vol enthousiasme met inspelen en tijdens het inslaan bleek al dat Albatros vooral op het midden veel power had staan.

De eerste set gingen we van start met Fanny, Denise, Sandra, Roos, Ilva, Larissa en Tjitske. We startten rommelig en ongeconcentreerd, na veel eigen fouten stond er al snel 6-1 op het scorebord in het voordeel van Albatros. Tijd voor een time out waarin we besloten dat het toch wel tijd werd om wakker te worden. Dit lukte gelukkig en met gedegen spel, veel service druk en een goed blok op de midden aanvallers van Albatros verliep de rest van de set vlekkeloos met een keurige 25-16 overwinning tot gevolg.

Met goede moed gingen we de tweede set in, de opstelling bleef hetzelfde. Deze set bood Albatros veel weerstand, ze kregen grip op onze service en konden hierdoor vaak het midden aanspelen. Tot onze frustratie hadden zij een aanvalster met een semi gouden hand staan die alles wat ze te pakken kreeg keihard bij ons op de grond mepte. Onze eigen pass werd wat rommeliger en die kregen we dan ook vaak gelijk terug op onze tenen door alerte speelsters aan het net bij Albatros. Gedurende de hele set liepen we net 2 puntjes achter de tegenstander aan en bij 20-18 was het tijd voor een wissel, Linda kwam er in voor Fanny en Suus kwam het veld in voor Larissa. Helaas mocht dit niet baten want de middenvrouw van Albatros bleef te sterk voor ons door zelfs verkeerde passes aan hun kant in één keer door te slaan bij ons op de 3 meter lijn. Deze set ging uiteindelijk verloren met 22-25.

In de derde set was het aan ons om het tij te keren. Linda en Suus bleven in het veld staan om frisse energie in te brengen. Alhoewel het bij ons beter ging deze set bleef Albatros sterk spelen. Het ging erg gelijk op en in de eindfase van de set stond het 22-23 toen Linda aan service kwam. Met mooi geplaatste balletjes vlak over het net wist zij de passing van Albatros te ontregelen waardoor zij geen gebruik konden maken van hun sterkste aanvallers. We wisten de set binnen te slepen met 25-23, wel met het idee om het de volgende set iets minder spannend te maken.

De vierde set begonnen we met Linda op de diagonaal om Ilva wat rust te geven en kwam Fanny weer op de buitenkant het veld in. Het leek er even op dat Albatros gebroken was en we liepen 4 punten uit. Niets was minder waar, bij Albatros werden een paar wissels doorgevoerd om het blok wat meer lengte te geven. Dit was effectief, onze kleine voorsprong raakten we weer kwijt. Tijd om aan onze kant het heft in handen te nemen, er volgde een dubbele wissel en we konden ons spel redelijk vast houden. Het bleef spannend, in de eindfase liep het continu gelijk. Na een aantal kritische beslissing van de scheids, een bal 4 keer fluiten die via de blokkering ging en een bal in geven die toch echt 10 meter (oke dat is misschien wat overdreven) uit was op 24-24, liep de woede aan onze kan hoog op. Met krachtig spel als gevolg, een harde service serie van Ilva zette Albatros onder druk en de aanvallers konden het afmaken met 27-25 op het bord in ons voordeel tot gevolg.

Al met al een spannende wedstrijd waar we hard hebben moeten werken voor de punten maar toch een mooie 3-1 overwinning voor ons waarmee we nu gedeelde eerste komen te staan met Croonenburg. Volgende week zaterdag (18-11) mogen we weer aan de bak tegen Spaarnestad D7 die momenteel onderaan staan, we hopen dan weer eens een mooie 4-0 op het bord te zetten, maar nog steeds geldt eerst zien dan geloven.

Groetjes! Denise.

Foto: Gilbert Bronkhorst