Dames 3 wint en stijgt naar 3e plek

Na een aantal weken rust mochten wij vrijdagavond aantreden tegen Xenon dames 1 (de nummer 9). Eerder verloren wij met 3-1 van Xenon en daarom werd het tijd om dit even recht te zetten. Maar hoe staan wij er eigenlijk nu voor? Met 16 wedstrijden te hebben gespeeld staan wij nu op een mooie 4e plek. Een poule waarin alles nog mogelijk is en de onderste teams nog kampioen kunnen worden.

De starting seven waren Nynke, Romy, Roos, Manouk, Demi, Kirsten en Puk. Vol enthousiasme begonnen wij aan de eerste set. Ondanks de aantal weken rust gingen wij sterk van start. Door de mooie setjes van Nynke werd er veel gescoord en de service druk was erg hoog. Zo wonnen wij de eerste set met 25-16. De tweede set begonnen wij iets rommeliger. Xenon prikte veel ballen waar wij geen antwoord op hadden en ook de really passjes kwamen niet helemaal goed bij onze spelverdeelster aan. Door een paar goede service series werd de set uiteindelijk met 25-22 gewonnen.

Er werden een paar wissels gedaan (Amber en Iris kwamen het veld in) en met volle enthousiasme werd er begonnen aan de 3e set. Door een mooie service serie stonden wij meteen met 8-1 voor! De pass liep goed en door ons snelle spel werden veel punten rechtstreeks gescoord. De derde set werd daarom ook met 25-13 gewonnen. 3-0 voor, al 4 punten binnen, maar die laatste set wilde wij natuurlijk ook winnen. Ons belangrijkste doel voor deze set: Scherp blijven! En dit gebeurde ook. Alles liep lekker. Puk was weer heerlijk aan het verdedigen, Iris zocht goed de aanvallers op waardoor wij bleven scoren. Ook de laatste set werd gewonnen met 25-14.

4-0 gewonnen en 5 punten in the pocket! Dit betekent dat wij nu op een mooie 3e plek staan met nog 5 wedstrijden te gaan. Onze volgende wedstijd spelen wij op zaterdag 17 maart, om 13:00 uur in Amersfoort. Wij spelen dan tegen de nummer 4 Forza Hoogland die ons op de voet volgt.

Kirsten Groot #14