Een dagje Haarlem voor D3

Op zaterdag 2 december moesten wij naar de nummer 1 in onze competitie om een wedstrijd te spelen. Mylena was lekker op vakantie. Iris is nog steeds herstellende dus die kwam mee als support. Dames 4 hoefde gelukkig niet te spelen dus waren Tjitske, Sandra en Larissa onze invalskrachten. Onze doelstelling was puntjes pakken van de toekomstige kampioenen. Hiermee gingen wij zonder druk en met veel plezier de wedstrijd in. We hebben nu na een aantal wedstrijden gemerkt dat hier het meeste resultaat uitkomt. Zo begonnen wij aan de 1e set.

We moesten als dieseltjes opgang komen. Alles ging nog een beetje voorzichtig, na een goede peptalk van Helen die zei dat we lekker moesten doorhalen kwamen we op gang. Ons spel meer energie en power te krijgen. Na een flinke achterstand kwam het powerspel flink te pas in Romy haar service. Hierdoor kwamen we weer terug in de game. Door wat kleine foutjes van onszelf trokken we net aan het kortste eind en verloren we de set met 28-26.

We gingen de 2e set in met meer zelfvertrouwen. Een wisseltje van de kant. Onze service druk lag hoog. Dit resulteerde in een voorsprong van maar liefst 3-14. We zakten een klein beetje in maar door onze voorsprong hadden we toch de winst te pakken. We wonnen de set met 19-25.

We hadden onze doelstelling bereikt een puntje pakken van de nummer 1. De spirit van de 2e set zetten wij voort in de 3e set. Doordat we 1 puntje hadden gepakt smaakte het naar meer. We begonnen de set sterk, maar merkte op dat de tegenstander onze moeilijke service wat meer onder de knie kreeg. Hierdoor ging de set gelijk op. Ons spel was een waar spektakel om te zien. De pass kwam lekker bij de spelverdeler aan hierdoor kon het midden worden aangespeeld. Van alle aanvallers werd gebruik gemaakt dit maakte ons spel lekker divers. Gelukkig trokken we aan het langste eind en wonnen we deze set met 24-26.

De 4e set ging minder. De pass kwam of te scherp op het net of niet aan. Hierdoor konden we ons diverse spel van de set hiervoor niet laten zien. Ook kreeg de tegenstander door dat er een speelster was waar wij geen antwoord op haar service hadden. Hier maakten zij slim gebruik. We kwamen op een grote achterstand en verloren deze set met 25-16.

De stand was nu 2-2 een 5e set moest gespeeld worden. De tegenstander had goed gezien dat wij die ene service niet onder controle wisten te krijgen. Hierdoor kwamen wij op een enorme achterstand. Deze konden wij niet meer in halen en verloren dus de set met 15-6.

Ondanks het verlies hadden wij onze doelstelling gehaald. Toch jammer dat de kans er was om te winnen van de nummer 1 en wij deze niet hebben benut. Niet getreurd, volgende keer thuis pakken we ze.

Manouk van der Venne