Boordevol thuisprogramma zonder heren-1

Heel veel volleybal dit weekend in De Koog. Het begint vrijdagavond al met zeven wedstrijden bij de seniorenteams. Zaterdagochtend gaan we direct door met de ABC-jeugd. Om 13.00 op zaterdag de eerste kraker. Dan speelt dames-4 tegen Albatros. De Zaanse dames staan momenteel fier bovenaan in de eerste klasse B met vijf punten voorsprong op Croonenburg D2 en ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Natuurlijk wil dames-4 deze voorsprong vasthouden en een goed resultaat neerzetten. Kom het team dus zeker aanmoedigen en zorg dat je erbij bent.

Vanaf half vier breekt het divisiegeweld los. Eerst spelen naast elkaar heren-2 en dames-2 allebei tegen … Utrecht. Voor heren-2 is het een wedstrijd tegen een zeer directe concurrent: Utrecht heren-1 heeft één puntje meer met hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld. Dames-2 heeft de punten hard nodig en moet in de strijd tegen Utrechts D2 proberen punten te pakken.

Om 17.30 speelt Zaanstad D1 tegen het iets hoger staande Vollingo. De uitwedstrijd won Zaanstad in Gouda met 1-3, dus zijn er absoluut mogelijkheden om verder omhoog te kijken na de verassende uitoverwinning van twee weken geleden tegen Vocasa. Op het andere veld speelt ondertussen heren-3 tegen het op de tweede plaats staande WIK.

Tot slot na al deze wedstrijden …. heren-1 speelt om 19.30 in Rijswijk de zeer belangrijke – elke wedstrijd in de playouts is overigens belangrijk – wedstrijd tegen Inter Rijswijk. Misschien ergens te volgen via een livestream (nader bericht volgt) en anders via www.volleybal.nl/eredivisie/live-1 (live score van de Nevobo als deze niet hapert …)

Heel veel volleybalplezier in deze week van het sportplezier!

(bericht: vv zaanstad; foto: eric visch)