Inter Rijswijk H2 – Zaanstad H2

Zaterdag was het weer zover, tegen Rijswijk spelen. Met dank aan een sponsor-busje van van der Linde Hoorn gingen we met velen tegelijk richting Rijswijk. Zoals in het vorige verslag tegen Rijswijk al was verteld (die je natuurlijk hebt gelezen) hebben wij voor ons team weekend bij hun een oefenwedstrijd gespeeld. We wisten dus ook wat we konden verwachten.
De eerste set begonnen we met Timo als spelverdeler, Jesse als diagonaal, Co en Gijs op passer loper en Bas en Niels op midden. We kwamen moeilijk op gang en het was goed te merken waarom Inter Rijswijk op de tweede plek staat. Onze pass lag niet goed en konden moeilijk scoren. Door veel fouten konden wij niet boven de twintig komen en verloren wij deze set met 19-25.
De tweede set moest het dan maar gebeuren of in ieder geval beter gaan dan de eerste set. We begonnen deze set met een flinke achterstand, misschien door het verlies van de vorige set in ons achterhoofd? Desalniettemin we achterstonden kwamen we goed bij deze set en lieten we zien dat we toch nog aardig wat strijd in ons hadden. Helaas verloren wij deze set met 20-25.
Toch voelde de tweede set beter aan omdat we veel meer strijd leverde dan de eerste set. Met spanning gaan we de derde set in want een 5 setter zou er nog zeker in zitten. Een paar invalbeurten van onze Robin die ook nog eens een paar gruwelijke ballen scoorde. En hoppa we hebben de set binnen met een score van 25-22.
Gaan we toch nog voor een 5 setter hoor ik iedereen al denken die de uitslag nog niet heeft gezien. Na een hele spannende set en veel lange rally’s verliezen we toch helaas deze set met 25-23 en de wedstrijd 3-1.
Zaterdag spelen wij tegen VC Voerendaal HS 1 in het Topsportcentrum De Koog om 15:30, we hopen u daar te zien.