head1

10 punten in 3 dagen voor Dames 4

Dames 4 had het druk de afgelopen dagen. Na een oefenwedstrijd op woensdag volgden zaterdag en maandag wedstrijden. Aangezien Dames 4 aardig op weg is naar het kampioenschap, willen we natuurlijk nergens punten laten liggen! 

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Albatros. Met de spannende uitwedstrijd nog in het achterhoofd, verwachtten we dat ook de thuiswedstrijd een zware wedstrijd zou worden. Helaas bleek in de afgelopen weken dat we wat mensen zouden missen tijdens deze wedstrijd. Denise vertrok naar China voor haar studie en Suzanne en Linda raakten geblesseerd. Ook Jet kon niet met ons meedoen, omdat de meisjes A tegelijk met ons speelden. Gelukkig konden Jill, Kirsten, Amber en Nynke met ons meedoen en zo stonden er toch 11 dames klaar om de strijd aan te gaan met Albatros. 

Met een paar lekker serviceseries konden we goed druk zetten en Albatros maakte redelijk wat fouten. We wonnen de eerste set dan ook met 25-11. We bleven Albatros met de service onder druk zetten en wonnen de rally’s. Door de voorsprong die we hadden, waren de korte dipjes die soms volgden geen enkel probleem en we wonnen de drie volgende sets ook zonder problemen. Lekker! Weer 4-0 en dus weer 5 punten binnen! 

Maandagavond mochten we meteen weer aantreden. We waren ook nu niet compleet door blessures, tentamens en werk, dus gingen Amber en Merel met ons mee. We speelden tegen de nummer 12 van de poule, Spaarnestad D7. De thuiswedstrijd in november wonnen we makkelijk, maar dit keer ging het zeker niet makkelijk. We maakten wat foutjes en kwamen er niet lekker in. Met hulp van de scheids stonden we al snel 7-1 achter. Door hard werken kwamen we er toch weer bij en we wonnen de eerste set met 25-20. Ook de tweede set ging niet altijd makkelijk, maar we wonnen toch met 25-20. Vanaf de derde set ging alles makkelijker. Met een goede pass en de heerlijke setjes van Merel wonnen we de derde en vierde set dan ook met duidelijke cijfers: 25-11. 

Door deze 10 punten in 3 dagen tijd hebben we weer goede zaken gedaan. Met 10 punten voorsprong op de nummer 2 gaan we beginnen aan de laatste 5 wedstrijden. Met tot nu toe 1 verloren wedstrijd dit seizoen gaan we vol vertrouwen deze laatste 5 wedstrijden in! De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 23 maart om 21.15 uur in De Koog. En hoewel we erg lekker gaan, kunnen we natuurlijk alle support gebruiken…

Verslag: Sandra

Foto’s: Eric Visch

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU